Wat kost een online diëtist?

Tarieven en vergoedingen

Ik werk onder de naam VodiService diëtisten (www.vodiservice.nl) en we hebben een contract met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Dit betekend dat er 3 uur vergoed word vanuit de basisverzekering, maar dit gaat wel eerst van het eigen risico af.

Maar let op, heb je nog ongebruikt eigen risico? Dan krijg je een rekening van je zorgverzekeraar.

Elke zorgverzekering hanteert een ander tarief. Hoe hoog de rekening precies is, hangt dus af van welke verzekering je hebt. Maar ga van het volgende uit. Een intake duurt totaal 2 uur en komt vanuit de zorgverzekering uit op 120 tot 150 euro, een vervolgafspraak kost dus 30 tot 37,50 euro.

Heb je dus al je eigen risico opgebruikt voor dit jaar? Dan heb je geen kosten meer voor de 3 uur bij een diëtist.

Als je een aanvullende verzekering hebt kan het zijn dat je nog extra tijd hebt vanuit dit pakket. Dit
kan je even bij je zorgverzekeraar opzoeken.

Na een intake gesprek dat 1.5 uur duurt + 0,5 uur voor het persoonlijke advies, heb je na het intakegesprek nog ruimte voor 2 vervolgafspraken van 30 minuten. En hiernaast eventueel nog extra tijd uit je aanvullende pakket.

Let op! Als de tijd vanuit de zorgverzekeraar op is, is het alsnog mogelijk om een afspraak in te plannen, maar dan moet je het consult zelf betalen. Dit kost in 2023 65 euro voor 1 uur en 32,50 euro voor een vervolgafspraak van 30 minuten. 

Een afspraak dien je minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen via mail, Whatsapp of telefoon. Doe je dit niet wordt het consult in rekening gebracht.

Woon je in België of ben je geëmigreerd?

Natuurlijk kun je ook bij mij terecht wanneer je in België woont. Ik heb alleen geen contracten met zorgverzekeraars in België dus zul je dit zelf moeten betalen. Of je hier nog iets van kan terugvragen bij je Belgische zorgverzekering zul je zelf even moeten navragen.

Woon je in een ander land en wil je graag online geholpen worden? Dan kun je uiteraard ook bij mij terecht, Als online diëtist ben ik namelijk niet locatiegebonden en kan ik je via videobellen helpen.

Wanneer je een Nederlandse zorgverzekering hebt, gelden dezelfde voorwaarden als hierboven genoemd. Heb je geen Nederlandse zorgverzekering meer? Dan factureer ik je direct en zul je de kosten zelf moeten betalen.

 

Share This