Orthomoleculair Diëtist

Orthomoleculair Diëtist

Als orthomoleculair diëtist kijk ik meer naar wat je eet, niet alleen hoeveel je eet.

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een orthomoleculair diëtist en een gewoon diëtist?

Wat is een orthomoleculair diëtist?

Afgelopen jaar (2022) heb ik ook de opleiding ‘Orthomoleculair Adviseur Basis’ afgerond. Maar wat is nou eigenlijk een orthomoleculair diëtist?

Een orthomoleculair diëtist is gespecialiseerd in de orthomoleculaire voedingsleer en geneeskunde. Ortho komt van Orthos, ofwel voeding, moleculair komt van de juiste moleculaire opbouw van de voeding voor een optimale gezondheid. Dit richt zich met name op micronutriënten zoals vitamines en mineralen. Voor een gezond lichaam is het belangrijk dat deze vitamines en mineralen in de optimale verhouding in je lichaam zitten.

Wanneer je gezondheidsklachten hebt, kijk ik met je mee of je in jouw voedingspatroon nog bepaalde voedingsmiddelen mist. In de orthomoleculaire gezondheidszorg gaat men namelijk uit van de samenhang tussen ziekte en voeding.

Naast de standaardinformatie zoals je gewicht en BMI kijk ik ook naar je leefpatroon. Denk hierbij aan je slaappatroon, wat je eet en wanneer je eet, hoe energiek je je voelt gedurende de dag, stressniveau en je darmwerking.

Een generalistische aanpak is hierbij dus niet handig, want ieder lichaam, ieders leven en ieders gemoedstoestand is uniek en heeft dus een andere aanpak nodig voor een optimale gezondheid.

Wat is er dan anders dan bij een gewone diëtist?

Je hoort vaak ‘elk pondje komt door het mondje’, oftewel, als je wil afvallen moet je gewoon minder kcal eten…. Simpel toch….? Ik ben het daar niet mee eens. Als orthomoleculair diëtist kijk ik meer naar wat je eet, niet alleen hoeveel je eet.

Bij de orthomoleculaire visie past zo puur mogelijk eten en zo min mogelijk bewerkt eten. Met pure producten bedoel ik o.a. onbewerkte groente, fruit, vis, vlees, noten, zuivel, volkoren graanproducten, vetten en water. Producten die in een fabriek gemaakt moeten worden en waar veel onbekende toevoegingen in zitten noem ik bewerkt eten.

Dit komt dan ook terug in mijn adviezen wanneer wij samen je eetpatroon doornemen. Waar nodig aangevuld met supplementen van vitamines, mineralen, enzymen en probiotica.

Ik ben als orthomoleculair diëtist gespecialiseerd in PDS (Prikkelbare Darm Syndroom) en het FODMAP dieet, maar help je ook graag met:

  • Aankomen
  • Afvallen
  • Vermoeidheidsklachten
  • Leefstijlverandering
  • Hoge bloeddruk of hoog cholesterol
  • Diabetes Mellitus type 2
  • Staat jouw klacht hier niet tussen? Neem dan contact met me op en dan kijken we samen of ik je kan helpen.

 

Korting bij Vitakruid

Je kunt trouwens 10% korting krijgen op de goede vitamines, mineralen enzymen en probiotica van Vitakruid op vitakruid.nl

Gebruik hiervoor de code: DietistFleur10.

 

Share This