Simpele Mexicaanse Quesedillas

door | feb 27, 2023 | Recepten

header quesedillas

Dit is een van onze favoriete gezonde recepten, snel te maken, gezond en vooral heel erg lekker! We maken deze gezonde quesedillas, of een variant hierop, bijna elke week wel een keer. Deze Mexicaanse Quesedillas zijn eenvoudig te maken en door zo min mogelijk gebruik te maken van pakjes en zakjes een stuk gezonder dan gekochte Mexicaanse kruiden- en sausmixen zoals wereldgerechten.

Ingrediënten voor 4 personen

Quesedillavulling

  • 8 Volkoren wraps (medium grootte)
  • 350 gram gehakt
  • 3 paprika’s  (in kleine blokjes)
  • 3 uien (gesnipperd)
  • 1 courgette
  • 4 tenen knoflook (fijn gesneden of geraspt)
  • 1 blikje mais (zonder zout/suiker toegevoegd)
  • geraspte kaas
  • 1 pakje tomato fritto (gezeefde tomaten)

Mexicaanse kruidenmix
Uien Snipperen

Mexicaanse kruidenmix (zelf maken)

  • 3 tl. knoflookpoeder
  • 3 tl. komijnpoeder
  • 2 tl. uienpoeder
  • 2 tl. knoflookpoeder
  • 3 tl. paprikapoeder
  • 2 tl. oregano
  • 1/2 tl. kurkuma 

Simpele knoflooksaus

  • Schaaltje yoghurt of kwark
  • 3 tenen knoflook (fijn gesneden of geraspt)
  • Optioneel: beetje bieslook, look zonder look of peterselie fijngehakt

De vulling maken

Verhit op medium vuur een eetlepel olie in een pan en bak hierin het gehakt. Voeg aan het gehakt een theelepeltje van de kruidenmix toe.Wanneer het gehakt verkleurd is, voeg de ui en knoflook toe.

Laat voeg hier nog een theelepel van de kruidenmix aan toe en laat het mengsel bakken tot de ui glazig wordt. 

Vervolgens kun je de paprika en courgette toevoegen en deze bakken, voeg hierna weer een theelepel kruidenmix toe.

Daarna voeg je de mais toe en laat je dit nog een paar minuten bakken. Tot slot voeg je naar smaak nog wat kruidenmix toe en wanneer je tevreden bent over de smaak, voeg je de tomatenpuree toe. 

Laat je mengsel inkoken met af en toe roeren tot het niet meer waterig is.

Knoflooksaus maken

Ondertussen kun je de knoflooksaus maken. Dit is heel snel gedaan. Voeg de fijngesneden knoflook toe aan de yoghurt. Voeg vervolgens ook de verse kruiden toe aan het mengsel en roer dit goed door. Heb je kwark gebruikt? Dan kun je wat (magere) yohurt toevoegen om de saus iets vloeibaarder te maken.

 Heb je ondergewicht en wil je aankomen? Dan kun je wat olijfolie toevoegen om de saus iets vloeibaarder en rijker te maken.

uien en knoflook toevoegen

quesedillas vullen

Vullen en bakken van de quesedillas

Leg vervolgens een wrap op een bord en bestrooi deze voor de helft ruim met kaas. Schep hier vervolgens een laagje van het mengsel op en bestrooi dit dan weer met een laagje kaas. De kaas is natuurlijk erg lekker, maar werkt hier ook als een soort lijm om de quesedilla dicht te houden. 

Doe een klein beetje olie in een platte pan en zorg dat deze heet is (medium vuur). Vouw de quesedilla dubbel en leg deze in de pan. Bak deze kant ongeveer een minuut, draai de quesedilla om en bak de andere kant ook ongeveer een minuut. Herhaal dit voor alle quesedillas. Met een beetje oefening (en een grote pan) kun je er 2, 3 of zelfs 4 tegelijk bakken.

Je kunt ze overigens ook vullen als een taco en dicht rollen en in een ovenschaal doen. Dan hoeven ze maar een paar minuten in de oven en zijn ze allemaal tegelijk klaar.

 

Eet smakelijk! Laat me weten wat je hiervan vind!

quesedilla bakken
quesedilla met saus

Geschreven door Fleur Haarlem

Ik houd ervan mensen te helpen aan een gezondere leefstijl en schrijf hier graag over. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te inspireren en te laten zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn!

Meer over dit onderwerp

Share This