Ruim 1 jaar online diëtist, een terugblik

Fleur Haarlem Online Diëtist

Ruim 1 jaar geleden heb ik mijn diëtistenpraktijken in Zoetermeer en Moerkapelle verkocht aan een collega en ben ik geëmigreerd naar Spanje. Ik werk nu ruim 1 jaar alleen nog als online diëtist. In deze blog wil ik graag delen wat mij opvalt aan het online werken en wat ik terug hoor als voordelen van een online diëtist.

De eerste stap

De stap om mijn praktijk in Nederland te verkopen en als online diëtist te gaan werken, vond ik wel een spannende stap, omdat ik niet wist hoe het zou zijn om volledig als online diëtist te gaan werken. Het voordeel van de coronaperiode is wel dat veel mensen meer ervaring hebben opgedaan met het videobellen en dit meer als normaal zijn gaan ervaren. In deze periode heb ik ook veel mensen online gesproken, ook toen ik nog mijn praktijk in Nederland had en ik merkte dat je zo ook op een persoonlijke manier kunt werken. Dit vond ik opvallend, omdat ik had verwacht dat ik meer een afstand zou voelen tot de personen ‘tegenover’ mij.

De voordelen voor jou en mij

Wat mij opvalt sinds ik alleen nog online aan het werk ben, is dat ik met mensen die ik nooit in het echt heb gezien toch een connectie kan maken via een online videobelgesprek. Dit vind ik bijzonder en hoor ik vaak ook terug van degene die ‘tegenover’ mij zit.

Opvallend vind ik ook dat mijn doelgroep wat is veranderd, de meeste mensen die ik tot nu toe heb gesproken als online diëtist zijn ook écht opzoek naar een online diëtist, vaak omdat ze de volgende voordelen noemen:

  • Geen reistijd, dus makkelijk in te plannen in een drukke agenda
  • Bij darmklachten fijn om thuis bij de wc te kunnen blijven mocht het nodig zijn deze te gebruiken
  • Als we de voeding bespreken is het fijn dat mensen mij ook de producten kunnen laten zien of kunnen opzoeken wat ze nu precies eten en drinken.
  • Veilige en vertrouwde omgeving, namelijk gewoon thuis

Doordat ik geen reistijd meer heb naar mijn praktijkruimtes toe, ben ik mijn werkdag ook anders gaan inrichten. Ik begin namelijk vroeg in de ochtend om 8:00 uur en werk tot 19:00 uur. Hierdoor heb ik ook de mogelijkheid mensen te helpen vóór hun werk of meteen na hun werk.
Al met al bevalt het werk als online diëtist mij erg goed. Vorig jaar vóór mijn emigratie wist ik nog niet goed hoe ik het zou vinden, maar ik ben uiteindelijk heel blij deze stap te hebben genomen.

De mensen met wie ik dit jaar heb mogen werken, zijn ook erg tevreden over de online begeleiding. Je kan hier kijken naar de ervaringen van mijn klanten met mij als online diëtist.

Als je vragen hebt over mijn werkwijze of wilt weten of ik je verder kan helpen, dan kan je hier onder contact met mij opnemen.

Liefs, Fleur

Geschreven door Fleur Haarlem

Ik houd ervan mensen te helpen aan een gezondere leefstijl en schrijf hier graag over. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te inspireren en te laten zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn!

Meer over dit onderwerp

Gezond de Kerst door – 5 tips

Gezond de Kerst door – 5 tips

Hoe geniet je van de feestdagen en maak je gezonde keuzes. Genieten zonder schuldgevoel! In deze blog staan 5 tips om gezond de feestdagen door te komen!

Lees meer
Waarom wil jij afvallen?

Waarom wil jij afvallen?

Wil je graag afvallen en weet je dat je hiervoor je gewoontes moet aanpassen? Wat hierbij belangrijk is dat je goed weet waarom je het doet!

Lees meer
Share This