8 tips voor gezonde keuze bij een All You Can Eat restaurant

door | nov 14, 2023 | Leefstijl

Waarom wil jij afvallen?

Houd je van uit eten gaan, maar wil je ook gezonde keuzes maken? Dit kan zeker hand in hand gaan. In deze blog wil ik je wat tips geven om bij een all you can eat wok restaurant toch gezonde keuzes te maken.

Tip 1: Kijk even wat ze hebben

Maak eerst een rondje door het restaurant, zodat je kan zien wat ze allemaal hebben. Je kan dan beginnen bij hetgene je het lekkerste vind. En op deze manier kan je hierin de beste keuze maken waar je je maag mee wilt vullen.

Tip 2: Let op wat je opschept.

Schep hele kleine beetjes op. Als je het lekker vind kan je altijd nog meer ervan opscheppen. Vaak als je honger hebt, kan het automatisch gaan om iets wat er lekker uit ziet, een grote berg op te scheppen. Het nadeel hiervan is dat je nooit zeker weet of hetgene wat er lekker uit ziet, ook lekker smaakt. Mijn tip is dus om eerst een heel klein beetje op te scheppen en op het moment het nu erg lekker is, kan je altijd bij de volgende ronde wat meer opscheppen.

Tip 3: Sla de groente niet over

Vaak zijn er in een all you can eat wok restaurant ook veel groente opties. Kies bij elke ronde lekker wat groente. Bijvoorbeeld gewokte groente, gegrillde groente of een lekkere salade.

Tip 4: Probeer te beperken in koolhydraten.

Ik adviseer niet zo snel een koolhydraatarm dieet, maar in een all you can eat restaurant zijn er vaak geen gezonde koolhydraatbronnen te vinden, zoals zilvervliesrijst en volkoren pasta of volkoren stokbrood. Je zou je dus beter kunnen richten op veel groente met vlees, vis en/of vleesvervangers. Ook omdat je vaak meerdere rondes eet bij een all you can eat restaurant, kom je met veel groente aan minder kcal inname, dan als je bij alle rondes koolhydraten kiest.

Tip 5: Kies vooral voor mager vlees.

Als je vlees eet, dan heb je vaak veel keuzes in verschillende soorten vlees bij een all you can eat wok restaurant. Probeer de vette soorten zoveel mogelijk te vermijden, zoals spek, worstjes en gefrituurd vlees en kies vooral voor kip, biefstuk, varkenshaas, garnalen en verschillende soorten vis.

Tip 6: Let op wat je drinkt.

Kies bij voorkeur voor drankjes zonder calorieën, zoals bijvoorbeeld water, water met bubbels (met citroen en/of ijsklontjes), thee, verse munt thee, verse gemberthee, koffie en evt. light/zero frisdrank.

Tip 7: Stop als je vol zit!

Het kan zijn dat je het gevoel hebt veel te moeten eten, omdat je toch maar 1 bedrag betaald voor het all you can eat restaurant en dat je alles uit dit geld wilt halen wat erin zit.
Maar uiteindelijk is het zonde als je teveel eet en je hier last van krijgt. Je de hele avond buikpijn hebt of gewoon een vervelend gevoel eraan overhoud.

Tip 8: Geniet!

Ik geloof dat een gezonde leefstijl bestaat uit een goede balans tussen gezonde producten en ook minder voedzame keuzes. Je zou hierin de 80/20 regel kunnen aanhouden. Hierin bedoelen ze dat je 80% van de tijd gezonde keuzes probeert te maken en 20% ongezondere keuzes maakt.

Mocht je nu meerdere keren per week uit eten gaan en je vind het belangrijk om een gezonde leefstijl te hebben, dan is het wel slim om rekening te houden met bovenstaande tips.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en zonder schuldgevoel uit eten kan gaan bij een all you can eat wok restaurant.

Wil je nu meer tips krijgen over een gezonde leefstijl die passend zijn in jouw persoonlijke situatie, ik kijk graag met je mee. Neem contact met me op voor vragen of om een intake afspraak te maken.

Geschreven door Fleur Haarlem

Ik houd ervan mensen te helpen aan een gezondere leefstijl en schrijf hier graag over. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te inspireren en te laten zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn!

Meer over dit onderwerp

7 Tips voor gezond uit eten

7 Tips voor gezond uit eten

Ik houd van uit eten gaan! Veel cliënten geven aan dit erg belangrijk te vinden. Ik denk dat uit eten gaan en een gezonde leefstijl hand in hand kunnen gaan.

Lees meer
Waarom wil jij afvallen?

Waarom wil jij afvallen?

Wil je graag afvallen en weet je dat je hiervoor je gewoontes moet aanpassen? Wat hierbij belangrijk is dat je goed weet waarom je het doet!

Lees meer
Share This