Waarom wil jij afvallen?

Waarom wil jij afvallen?

Wil je graag afvallen en weet je dat je hiervoor je gewoontes moet aanpassen? Wat hierbij belangrijk is dat je goed weet waarom je het doet! Want laten we eerlijk zijn, gewoontes aanpassen kost energie en toewijding en als je niet goed weet waarom je dat doet, waarom zou je dan deze moeite gaan doen?

Pak er een schriftje bij en een pen en schrijf voor jezelf op waarom je wilt afvallen? Wat levert het je allemaal op?

Het liefst schrijf je niet de dingen op die je allemaal niet meer wilt, maar juist in de vorm wat het je oplevert, dus in plaats van dat je opschrijft: ik wil mij niet meer zo moe voelen, kan je beter opschrijven: Ik wil mij vol met energie voelen!

Om het nog duidelijker te maken voor jezelf, kan je hierna ook verder doorvragen. Dus waarom wil je je vol met energie voelen? Nou misschien wel omdat je dan meer energie hebt om in je hobby te investeren of omdat je dan meer wilt afspreken met je vrienden of familie of omdat je meer wilt kunnen spelen met je kinderen. Het kunnen natuurlijk ook meerdere dingen zijn. Je kan ook proberen hierop weer door te vragen. Dus bijvoorbeeld wat zou het voor jouw betekenen als je meer kan spelen met je kinderen? Een antwoord zou bijvoorbeeld kunnen zijn, dat je je dan vol met zelfvertrouwen voelt of dat je dan de ouder kan zijn die je graag wilt zijn.

Het doel word hierdoor veel concreter. Wat bijvoorbeeld je eerste doel was: Ik wil gezonder gaan eten omdat ik wil afvallen, kan dan ineens worden: Ik wil gezonder gaan eten omdat ik mij zelfverzekerd wil voelen. Of in plaats van: ik wil meer gaan bewegen, omdat ik 10 kg wil afvallen, veranderd naar: Ik wil meer gaan bewegen, zodat ik elke dag na mijn werk nog energie heb voor mijn hobby, zodat ik mij elke dag kan ontspannen.

Je zou voor jezelf ook een visionboard kunnen maken. Met een visionboard (of collage) maak je heel beeldend waar je naartoe wilt. Je kan dan met plaatjes, woorden en kleuren een collage maken die laat zien wat je belangrijk vind en waarom je wilt afvallen. Ook laat deze collage zien hoe het eruit zou zien als je je doel hebt bereikt. Het doel van dit visionboard is dat je gemotiveerd word als je naar dit bord kijkt en dat je voor ogen houd waarom je aanpassingen wilt maken in je gewoontes.

Hopelijk heb je doormiddel van deze blog opgeschreven waarom jij wilt afvallen. En heb je door deze handvatten meer houvast om je gewoontes te gaan veranderen.

Ik wens je veel succes met je doel en mocht je merken hulp te willen krijgen bij je reis om af te vallen, weet dan dat ik je online zou kunnen begeleiden hierbij.

Geschreven door Fleur Haarlem

Ik houd ervan mensen te helpen aan een gezondere leefstijl en schrijf hier graag over. Daarnaast vind ik het leuk om mensen te inspireren en te laten zien dat gezond eten ook heel lekker kan zijn!

Meer over dit onderwerp

7 Tips voor gezond uit eten

7 Tips voor gezond uit eten

Ik houd van uit eten gaan! Veel cliënten geven aan dit erg belangrijk te vinden. Ik denk dat uit eten gaan en een gezonde leefstijl hand in hand kunnen gaan.

Lees meer
Help ik val af! Onbedoeld gewichtsverlies en meer.

Help ik val af! Onbedoeld gewichtsverlies en meer.

Overal om ons heen hoor je berichten over diëten, afvaltips en het feit dat een groot deel van de Nederlandsers te dik is geworden en dat dit niet goed is voor de gezondheid. Maar ongewenst afvallen, daar hoor je niet zo veel over! Terwijl ook dit een groot probleem kan zijn!

Lees meer
Share This